divendres, 4 de maig del 2012

Pa de porc

El pa és un aliment bàsic que forma part de la dieta tradicional a llocs europeus, de l'Orient Mitjà, l'Índia i Amèrica. S'acostuma a preparar mitjançant l'enfornat d'una massa elaborada fonamentalment amb farina de cereals com el blat, sal i aigua. També es pot fer amb sègol, ordi, blat de moro, arròs i moltres altres varietats.
Ha estat l'aliment bàsic de la humanitat des de la prehistòria, ... i des de llavors a plogut molt.
Alguns cervells espavilats diuen que el seu descobriment podria haver succeït quan una massa de grans (mig mòlts i lleugerament humitejats) s'hagués cuit al sol damunt d'una pedra calenta, o simplement hagués quedat abandonada per descuit al costat d'un foc.
No vull entrar dintre el tema de la nutrició, perque vos parlaria de mots com "hidrats de carboni", "proteines", "aminoàcids", "lisines", "àcids oleics i linoleics", "micronutrients -CALCI-FERRO-SELENI-POTASI-FÒSFOR", "vitamines B com la tiamina i la niacina", "àcid fòlic", "carotenoides" i molts més etcèteres.
Déu ni do !!!!
En definitiva i per acabar, el pa no engreixa i s'ha de menjar.
I si els vostres nens/nenes els hi costa menjar-ho, sempre podeu donar-los aquests panets divertits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada