Atès que avui és el Dia dela Dona Treballadora, he aprofitat per fer-li a la meva senyora aquest plat delicatessen.
Recordar-vos que des del punt dietètic i amb diferencia
sobre altres carns del nostre mercat, la carn de burra i/o de poltre és molt tendra, fet que la fa molt apropiada per a persones de quansevol edat, nens ,
adults , deportistes, carències de vitamines, etc.
Es caracteritza per
el seu color rosat , per la seva poca quantitat en greixos, el seu alt
valor proteic i la seva coneguda gran riquesa 3 vegades superior en
ferro 5mg/100gr , i és especialment rica en vitamines hidrosolubles,
concretament les del grup b ( tiamina, riboflavina,niacina, b6, ácid
pantotéic, biotina, ácid fólic i vitamina b12 ). Molt rica en
vitamines a i c i 9 vegades superior amb ácids grassos essencials omega 3. És una carn de fàcil digestió , molt tendre i amb grans beneficis
nutritius, i molt aconsellada a la nostra dieta diaria per especialistes i
profesionals de la nostra salud.
Jo l'he precuinat tomba i tomba a la graella.
Posteriorment, un cop ja estaven bullides les patates i l'arròs, l'he afetgit al caldo (també fet amb cua i morro de burra i un parell de pastenagues), i al fer el xup-xup he apagat el foc.
Triturar-ho tot i passar-lo per un xinés.
El resultat és aquest, sempre amb la signatura del rajolí d'oli de Godall.
Salut i bon profit !!!
És una manera de recordar els nostres ancestres, que en èpoques de guerra i de penúries havien de recórrer a menjar carn de burra per poder sobreviure, perquè era l'última cosa que els quedava.
ResponEliminaLa carn de burra catalana és més melosa que la de vedella i una mica més dolça. Molt més fina i gustosa.
Com diu el refrany "Si una incommensurable potencia sexual quieres tener, carne de burra has de comer".
Es veu clar que es un plat exquisit elaborat a la manera tradicional i amb el toc, que tant sols tu Mel, saps donar. Es bó retrobarse amb la cuina de la iaia, com el xoxo de vaca a la campaneta o el rabo de bou amb les seves pilotes.
ResponElimina