dimarts, 21 de maig del 2013

Pollastre BRUSCA't amb sofregit sangós de dits

Els que sou de capital, us demanen que dibuixeu un pollastre i serà una cosa semblant com això;


Els que som de poble, un pollastre seria aixó;


Pos güeno, un cop tenim el pollastre, se li talla el coll, es despluma i es deixa a l'aigüera que s'aromatitzi.
Mestrestant prepararem lo sofregit, amb la cresta, ceba, pebrot verd, oli d'oliva verge d'Ulldecona, tomaquets, dits, sang dels dits i de tocino i quatre favetes tendres, i una bona picada d'alls amb julibert i ametlletes i/o pinyons.


Un cop fet, afegiu el brou del pollastre que haureu fet previament amb les potes i les ales, i llavors poseu el pollastre i que vagi fent xup-xup durant vint minuts.
Hi han pobles dels costat, vull dir d'EspaÑa, que hi posen com a guarniment el cap del pollastre amb els ulls de viaix, però jo no ho trobo adient fer-ho.

Lo millor és una bona copa de sidra el Gaitero, i au. BON PROFIT !!!

2 comentaris:

  1. Excel.lent recepta, ara mateix la hi preparo a la meva estimada sogra. És convenient retirar les ungles o tal qual?

    ResponElimina
  2. L'ungla és el revestiment de naturalesa còrnia que té la funció de protegir i revestir la part terminal dels dits de molts vertebrats terrestres. Natros en tenim 20, una al final de cada dit tant de les mans com dels peus llevat que no te'ls hagis tallat fent un sofregit.

    Les millors ungles són les que porten merdeta. Estes les pots posar al caldo i fotrà més gustet.

    ResponElimina